Uw konijn het haasje?

Heerlijk weer die lente. Zonnige dagen en een aangename temperatuur. De lammetjes in de wei, bloesem in de bomen, konijntjes en hazen in het gras. Maar ook het seizoen met de stekende insecten! Tijd om onze konijnen te beschermen tegen de dodelijke konijnenziektes.

Myxomatose is een ziekte die door stekende insecten wordt overgebracht (mug, vlieg, vlo). Konijnen worden er erg ziek van met een beeld van verdikte ogen, verdikte geslachtsopening en bulten (zg. Myxomen) in de huid. Uiteindelijk overlijden ze aan deze ziekte.

Virale Hemorrhagische Diarree is een dodelijke maagdarmziekte, waarbij het dier bloed verliest uit al zijn lichaamsopeningen. Vaak wordt dit stadium gemist en vindt men het konijn dood in het hok, zo snel verloopt deze ziekte. De ziekte wordt overgedragen via direct contact (ontlasting, urine, speeksel), maar ook via schoeisel en kleding.

Gelukkig bestaat er een vaccin tegen deze beide ziektes.

23 en 30 April konijnen-entmiddagen!

Om te voorkomen dat uw konijn het haasje is en erg ziek wordt, organiseren we juist in deze periode weer onze konijnen-entmiddagen op de praktijk. Op 23 en 30 april, tussen 14.00 en 16.00 uur, kunt u uw konijn(en) laten inenten tegen myxomatose en VHD. Wij maken er altijd een gezellige middag van. We kijken uw konijn na, van neus tot staart. Het gebit, de oren, nagels knippen, voedingsvragen, het komt allemaal aan bod. En op deze dagen halen we ook heerlijke wortels in huis.

Het zijn vaak druk bezochte middagen dus maak een afspraak met onze assistente, T 074 - 2770010. Dan kunnen wij voldoende entstof en wortels inslaan.

Mocht u op de genoemde data niet in de gelegenheid zijn, dan kunt u natuurlijk altijd ook voor een ander moment een afspraak maken.