Op vakantie

Als u uw huisdier mee wilt nemen op vakantie, zijn er een aantal dingen waar u even alert op moet zijn. De hond die meegaat naar het buitenland moet tegen rabiës ingeënt zijn, daarnaast moet hij/zij gechipt zijn (wettelijk verplicht).

Voor sommige landen (bv. Noorwegen/ Zweden en Groot Brittannië) geldt er nog een ontwormingsverplichting, of de verplichting tot het dragen van een muilkorf in openbare ruimtes.

Per land kunnen de regels verschillen.

Voor de meest recente regels omtrent het invoeren van een huisdier in een vakantieland, kunt u contact opnemen met de praktijk. Wij kunnen per land opzoeken wat de eisen zijn.

Neemt u uw huisdier mee naar een land aan de Middellandse Zee, dan adviseren wij uw hond een tekenband om te doen. Teken kunnen namelijk allerlei vervelende ziektes overbrengen, zoals de ziekte van Lyme, Babesiosis, en Ehrlichia.

Verder kunnen zandvliegjes ook vervelende ziektes overbrengen zoals bv Leishmania. De scalibor tekenband helpt te beschermen tegen de tekenbeten en is de enige tekenband die tegenwoordig in Frankrijk is toegestaan. Deze tekenband houdt ook de zandvliegjes op afstand.

Een andere ziekte die we zien in de zuidelijke landen van Europa is hartworm. De stronghold pipet (die ook gebruikt wordt tegen spoelwormen en vlooien) helpt om de hartworm te bestrijden.

Voor meer vragen hierover, of om de tekenband of pipetjes op te halen, kunt u langskomen bij de praktijk.

Als u uw huisdier niet meeneemt op vakantie, maar hij/zij mag logeren in een pension, dan raden wij aan uw hond te vaccineren tegen kennelhoest, en uw kat tegen bordetella.

Verder adviseren wij om uw huisdier goed te ontwormen voordat hij/zij naar het pension gaat

Check of uw huisdier klaar is voor vakantie!