Februari: Maand van het gebit

Om te kijken hoe het gesteld is met het gebit van uw huisdier, voert één van onze dierenartsen een gratis gebitscontrole uit. Tevens krijgt u advies hoe u de tanden en kiezen van uw huisdier het beste kunt verzorgen. Indien nodig kunnen we een gebitsbehandeling afspreken waarbij het gebit volledig wordt schoongemaakt.

Door de werkzaamheden op afspraak efficiënt in te plannen kunnen we u in deze maand korting geven op een volledige gebitsbehandeling van uw huisdier.

Landelijke actie

De maand februari is de maand van de gebitsverzorging. Dit is een landelijke actie, waar wij graag aan meedoen. Het is belangrijk het gebit van uw huisdier goed te verzorgen. Vanuit een slecht verzorgd gebit, met veel tandsteen en ontstekingen, kunnen ook elders in het lichaam ontstekingen ontstaan (denk aan: hartkleppen, nieren, lever). Omdat wij preventieve zorg belangrijk vinden, doen wij mee met deze landelijke actie.

Wat houdt de actie in:

Gratis gebitscontroles
10% korting op de gebitsbehandeling
10% korting op de gebitsverzorgingsset

  • U kunt in deze maand een aparte afspraak maken om het gebit van uw hond en/of kat te laten controleren. Dit is een speciaal consult dat alleen gericht is op het gebit en wordt uitgevoerd door één van onze dierenartsen. 
    DIT GEBIT-CONSULT IS GRATIS
  • Tijdens het consult geven wij u uitleg geven over hoe het gebit van uw hond en/of kat er aan toe is en wat een eventuele oplossing is.
  • Wij geven u een demonstratie hoe u het gebit kunt poetsen en welke middelen u daarvoor het gemakkelijkste kunt gebruiken.
  • Wij geven u uitleg over de bij ons verkrijgbare diëten die speciaal gericht zijn op het gebit.
  • Mocht het nodig zijn om een afspraak te maken voor een gebitsbehandeling dan krijgt u 10% korting op de gebitsbehandeling.
  • En als u een gebitsverzorgingsset wilt aanschaffen dan geven we u daar in deze maand 10% korting op.

Goede gebitsverzorging is echt noodzakelijk…

Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben, die bij de eigenaren vaak onopgemerkt blijven. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden. Gebitsverzorging is noodzakelijk omdat het voedingspatroon en het fysiek van huisdieren in de loop der jaren zijn veranderd in vergelijking met hun voorouders die in het wild leefden.

Niet alleen bij honden en katten, maar ook bij knaagdieren en konijnen is het belangrijk het gebit in de gaten te houden. Bij hen kunt u zelf alleen de tanden zien, die netjes recht horen te staan en niet te lang mogen zijn. De kiezen kunt u zelf nie­­t bekijken, dat moet een dierenarts doen. Deze dieren hebben tanden en kiezen die blijven doorgroeien en op elkaar afslijten tijdens het kauwen. Als ze niet goed afslijten, bijvoorbeeld door een verkeerde stand of te weinig ruwvoer, ontstaan er gebitsproblemen. Het dier eet dan slechter en kwijlt soms waardoor de vacht bij de kin nat wordt. In zo'n geval is het zaak om direct contact op te nemen met de dierenarts, want zoiets kan al snel een ernstig probleem vormen!

Belangstelling? Neem contact op met onze assistentes om een afspraak te maken. T 074-2770010